3 otázky, které by si měl každý pejskař zodpovědět při výběru pamlsků pro svého psa

Přemýšlíte, čím odměňovat psa při výcviku?

Na trhu existuje obrovské množství pamlsků, můžeme je sehnat v každém supermarketu i psím e-shopu, ale někdy je trošku složité zorientovat se v tom, podle jakých kritérií vlastně pamlsky vybírat, které nechat ležet v regálu a které jsou naopak super.

Pojďme si společně projít několik základních otázek, které bychom si měli při výběru položit. 




1. Na co je potřebuji? 


Hledáte pamlsky na výcvik? Nebo spíš chcete dát pejskovi odměnu, kterou si bude žužlat delší dobu? Plánujete pamlsky používat do interaktivních hraček pro psy nebo čmuchací dečky?

Na výcvik jsou ideální pamlsky s malou velikostí, které nemusíte zdlouhavě krájet a připravovat, které psovi budou chutnat, budou ideálně měkčí, aby je pes během tréninku prostě slupnul a dál se soustředil na cvičení. Pokud naopak hledáte odměnu, se kterou se pejsek zabaví na delší dobu, pokukovat můžete třeba po sušených vnitřnostech a kostech.
Jestli sháníte pamlsky do hlavolamů pro psy a interaktivních hraček, pravděpodobně budete nejčastěji potřebovat suché, ale nedrobivé pamlsky.




2. Jaké mají složení? 

Složení krmiva pro psy, kterým psa krmíme je věc, kterou jsme my páníčci schopni řešit celé hodiny. Probíráme jednotlivé značky granulí, zkoumáme, co v nich je, počítáme ideální krmnou dávku masa, řešíme, odkud maso pochází apod.
U pamlsků má ale řada lidí tendence na složení vůbec nehledět. Je dobré si uvědomit, že zvlášť u menších psů jsou pamlsky někdy i podstatnou částí krmné dávky a tak bychom jejich kvalitě měli věnovat stejnou pozornost, jako je tomu u krmiva. 




3. Jaká omezení má můj pes? 

Máte psa alergika? Má váš parťák nějaké to kilo navíc? Miluje všechno, ale např. Ryby mu nedělají dobře na zažívání? Je to starší pes a nemá už všechny zuby?

Tohle všechno je při výběru pamlsků dobré brát v potaz. Pokud má váš pes alergii např. na některé druhy masa, je naprosto klíčové sledovat i složení pamlsků, stejně tak pokud zrovna prochází eliminační dietou. Na obalu pamlsků bývá často vyzdvihnut např. Jeden konkrétní druh masa, přitom ve složení jich můžete najít mnohem víc, proto vždy doporučujeme otočit balíček a omrknout, co vlastně pamlsky obsahují. Pro alergiky jsou skvělým řešením např. pamlsky s hmyzím proteinem.

 

hypoalergenní výcvikové pamlsky

 

 

Zpět do obchodu